Imaginează-ţi doar pentru o secundă…

Photo: Roxana Todea

Photo: Roxana Todea

Imaginează-ţi doar pentru o secundă că te-ai născut într-o familie extrem de săracă. Viaţa ta va urma un curs precum cel descris în acest articol emoţionant scris de Valeriu Nicolae pe care il poti citi aici!

Ca mic copil, familia ta te va folosi pentru cerşit. Apoi vei începe să lucrezi la groapa de gunoi a localităţii. Apoi vei începe cu furtişaguri, iar apoi vei trece la droguri. Şi dacă eşti încă în viaţă la vârsta majoratului, ai mari şanse să ajungi la puşcărie.

Într-un limbaj fără menajamente Valeriu descrie soarta multor copii care au avut ghinionul să se nască în familii sărace şi care cresc doar ca să repete acest ciclu: ca adulţi ei îşi vor folosi proprii copii pentru cerşetorie, apoi îi vor învăţa să lucreze în ‘industria’ reciclării în loc să îi trimită la şcoală, apoi vor îndemna fetele mai drăguţe să se apuce de prostituţie şi aşa mai departe.

Citeşte acest articol ca să vezi cât de amară ar fi putut să îţi fie viaţa, dar şi ca să înţelegi că acest cerc vicios poate să fie întrerupt. Citeşte-l ca să vezi cum poţi CONTRIBUI la întreruperea lui. Acţionează în nume propriu sau alătură-te eforturilor noastre: noi cerem guvernelor din regiunea noastră să colaboreze pentru a înlătura cauzele care duc spre aceste tragedii umane.

Semnează aici petiţia ChildPact care solicită crearea unui mecanism regional de cooperare pentru protecţia copilului.

Contactează-ne pentru mai multe informaţii.

Urmăreşte-ne pe Facebook şi Twitter!